HR Consultancy

Leen Cole

HR Consultancy

Heb je nood aan ondersteuning op vlak van HR?

Ik ondersteun je bedrijf in volgend HR domeinen:

Assessment & Development centersIndividuele en groepscoachingHR Interim Management, HR Projecten, trainingen en workshops

Leen Cole

Assessment & Development Centers

Vanuit wetenschappelijk onderzoek rond predictieve validiteit (Schmidt & Hunter) blijkt dat intelligentietesten, een gestructureerd interview, simulatieoefeningen en een persoonlijkheidsvragenlijst de beste mix vormen om het toekomstig presteren van medewerkers in kaart te brengen.

De assessment en development centers verzorgd door COLE HR Consultancy omvatten deze elementen. Wat ons echter vooral kenmerkt is de gepersonaliseerde aanpak. Zo worden de simulatie oefeningen op maat van de klant ontwikkeld opdat de kandidaat zich kan vinden in de context en de rol (face validity). Dit vergt uiteraard een grondige intake en afstemming bij de klant.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan feedback, dit zowel na elke interactie als na de rapportering. Openheid van de kandidaat is gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen bouw je pas op als je observaties voorlegt aan de kandidaat, hierover in dialoog gaat en herkenningspunten zoekt met zijn/haar ervaring. Samen de talenten en de valkuilen ontdekken draagt bij tot een correct advies en aanvaarding bij de kandidaat.

Mijn ervaring als psycholoog en coach benut ik graag om van elk assessment of development center niet enkel een selectiemoment maar ook een leermoment te maken.

Naast de simulatieoefeningen op maat, baseer ik me op wetenschappelijk onderbouwde testen en vragenlijsten zoals deze van Cebir, SHL en Hogan.

Leen Cole

Coaching

Als erkend coach en bedrijfspsycholoog verzorg ik bedrijfsgerelateerde individuele en groepscoachings. 

Ik neem de rol op van vertrouwenspersoon en begeleid groepen of individuen naar de gewenste resultaten.

Coaching kan ook in het kader van advies rond een bepaalde problematiek of vraagstuk of om je te helpen met een frisse blik naar een bepaalde situatie of uitdaging te kijken.

Ik maak vaak gebruik van het model van Lencioni, de talenten van Luk Dewulf, RET (Rationeel Emotieve Therapie) en Lego Serious Play.

 

Leen Cole

HR Interim Management & HR Projecten

Heb je nood aan extra ondersteuning naar aanleiding van een lopend project of door de afwezigheid van één van je medewerkers?

Overweeg je om een HR manager aan te werven maar is je organisatie er nog niet klaar voor of is de nieuwe collega nog niet aan boord?

Ik kan één of meerdere dagen per week in jouw bedrijf de rol opnemen van HR manager met een focus op people management, HRBP of recruiter.

Ook voor HR gerelateerde projecten zoals werktevredenheid of competentiemanagement kan je me inschakelen. 

Leen Cole

Trainingen & workshops

Ik geef trainingen en workshops rond diverse HR thema’s zoals leidinggeven, functioneringsgesprekken en communicatie.

Dit kan zowel inhouse als vanop afstand in tijden van Corona.